voetbalzone

Liverpool maakt principe-akkoord met Touré bekend

Erik van Dam28 mei 2013, 19:04
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 19:04
Advertentie
/

Liverpool bevestigt dinsdagavond dat het een principe-akkoord heeft gesloten met Kolo Touré om de club per 1 juli te komen versterken. De 32-jarige verdediger zal Manchester City transfervrij verlaten en zich daarna voegen bij the Reds, die met Touré een opvolger hebben gevonden voor Jamie Carragher. Die kondigde onlangs zijn pensioen aan.

Touré werd ook in verband gebracht met clubs uit Italië en Turkije, maar liet weten dat hij in Engeland wilde blijven voetballen en krijgt nu dus zijn zin. Liverpool en Manchester liggen bovendien niet ver van elkaar vandaan, waardoor de Ivoriaan niet eens zal hoeven te verhuizen. Wel laat hij zijn jongere broer Yaya achter bij the Citizens.

Liverpool wordt de derde Engelse werkgever voor Touré, die in februari 2002 een contract bij Arsenal tekende en tot 2009 in Londen bleef. Vervolgens stapte hij over naar Manchester City en voor die club speelde hij in vier jaar tijd 82 competitiewedstrijden, waarvan vijftien in het afgelopen seizoen. Touré vervolgt zijn loopbaan nu bij Liverpool, dat in het afgelopen seizoen als zevende eindigde in de Premier League.

Bezig met laden …