voetbalzone

'Liverpool maakt zich op voor vertrek van 'man van 32 miljoen euro''

Daniel Cabot Kerkdijk15 nov 2016, 07:38
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2016, 07:38
Advertentie

Daniel Sturridge bereidt zich voor op een winters vertrek bij Liverpool, zo schrijven diverse Britse media dinsdag. De aanvaller is zijn bijrol onder Jürgen Klopp naar verluidt meer dan zat en kan de Merseyside-club in principe in de komende transferperiode verlaten. Sturridge is het middelpunt van een January bidding war, zo klinkt het.

/

Diverse clubs uit de Premier League weten dat Sturridge inmiddels inziet dat hij het vertrouwen van Klopp niet voor zich gaat winnen. De 27-jarige aanvaller, die afgelopen vrijdag nog scoorde in het WK-kwalificatieduel tussen Engeland en Schotland, moet spelers als Roberto Firmino en Divock Origi voor zich dulden, omdat hij meer moeite heeft met de tactiek van de Duitse oefenmeester. Klopp zelf zal het vertrek van Sturridge goedkeuren als het transferbedrag in orde is en hij met deze inkomsten zijn selectie kan versterken.

West Ham United en Stoke City hebben meer dan gemiddelde interesse in Sturridge, die deze voetbaljaargang viermaal scoorde. Dat deed hij alleen in de EFL Cup; niet in de Premier League. Vooral West Ham is op zoek naar een big-money striker: de Londenaren maakten dit seizoen slechts elf competitiegoals. Liverpool hanteert naar verluidt een vraagprijs van 32 miljoen euro voor de aanvaller, die zelf een weeksalaris van 130.000 euro opstrijkt.

Bezig met laden …