voetbalzone

Liverpool meldt zich bij entourage van speler met afkoopsom van 70 miljoen euro

Noel Korteweg28 jun 2023, 14:20
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 14:20
Advertentie

Liverpool onderzoekt de mogelijkheid om Dominik Szoboszlai naar Anfield te halen. Dat meldt David Ornstein van The Athletic. De club heeft deze week al gesproken met het kamp van de 22-jarige middenvelder van RB Leipzig. Een daadwerkelijke transfer wordt echter als ‘gecompliceerd’ gezien. De Hongaar heeft een afkoopclausule van zeventig miljoen euro in zijn contract staan.

Fabrizio Romano meldde onlangs dat de clausule in het contract van Szoboszlai geldig is tot 30 juni: aanstaande vrijdag dus. Als een geïnteresseerde club later dan 30 juni een bod indient, dan is de clausule niet meer geldig en mag Leipzig vragen wat het wil. De clausule treedt dan pas weer in de winterse transferperiode in werking. Szoboszlai zou, als een club de afkoopsom van zeventig miljoen euro op tafel legt, de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie worden van de Duitsers. Dat record staat nu nog op naam van Christopher Nkunku en Naby Keïta, die beiden voor zestig miljoen euro vertrokken naar respectievelijk Chelsea en Liverpool.

Szoboszlai, die 32 interlands voor Hongarije achter zijn naam heeft staan, is van origine een aanvallende middenvelder maar speelde dit seizoen zijn wedstrijden voornamelijk vanaf de rechterflank. Hij kan ook op de linkervleugel uit de voeten. De rechtspoot was dit seizoen goed voor tien doelpunten in 46 wedstrijden, waarbij hij ook nog eens dertien keer als aangever fungeerde. Szoboszlai ligt nog tot medio 2026 vast in Leipzig, dat hem begin 2021 voor 22 miljoen euro overnam van RB Salzburg. De teller staat inmiddels op twintig treffers en 22 assists in 91 wedstrijden voor Leipzig.

Jürgen Klopp maakte er afgelopen seizoen geen geheim van dat Liverpool in de zomer op zoek gaat naar versterkingen voor het middenveld. De club voegde de daad bij het woord door Alexis Mac Allister voor 42 miljoen euro over te nemen van Brighton & Hove Albion. Daartegenover stond het vertrek van middenvelders Keïta (transfervrij naar Werder Bremen), James Milner (transfervrij naar Brighton), Alex Oxlade-Chamberlain (transfervrij) en Arthur Melo (terug naar Juventus, dat hem had verhuurd). Ook Roberto Firmino liet Anfield achter zich.

Bezig met laden …