voetbalzone

Liverpool-middenvelder lijkt te gaan zwichten voor lokroep van Steven Gerrard

Jonathan van Haaster13 jul 2023, 00:16
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 00:16
Advertentie

Jordan Henderson lijkt Liverpool spoedig achter zich te laten. Eerder op de dag schreef The Telegraph dat Steven Gerrard hoopt de middenvelder te verleiden tot een transfer naar Al-Ettifaq. Henderson heeft bij Liverpool nog een contract tot medio 2025, maar overweegt toch om de overstap naar het Midden-Oosten te maken, luidde de berichtgeving. The Athletic meldt woensdagavond laat dat Henderson lijkt in te gaan op de lokroep van Gerrard, die sinds deze zomer aan het roer staat bij Al-Ettifaq.

Verwacht wordt dat Henderson snel een beslissing neemt over zijn toekomst. Liverpool is nog niet officieel benaderd door Al-Ettifaq, maar Gerrard is al een tijd bezig met een poging Henderson te overtuigen. Daardoor is hij voor een dilemma komen te staan. Gezien zijn relatief hoge leeftijd weet hij dat een lucratieve deal voor het oprapen ligt en daar lijkt hij nu ook voor te kiezen. De 33-jarige routinier kan zijn salaris verviervoudigen.

Omdat Henderson nog twee jaar vastligt bij Liverpool, kan die club een transfersom verwachten. Verwacht wordt echter dat the Reds vanwege zijn bewezen diensten en relatief hoge leeftijd niet al te hoog in de boom zullen zitten. Zodra Henderson zijn definitieve jawoord geeft, melden de Saudi’s zich officieel bij Liverpool. Al-Ettifaq eindigde het afgelopen seizoen zevende in de Saudi Pro League en hoopt die prestatie met namen als Gerrard en Henderson te overtreffen. Bij de club uit Dammam staat ook voormalig Eredivisionist Amin Younes onder contract.

Henderson kwam in 2011 over van Sunderland en kwam sindsdien tot maar liefst 492 optredens voor Liverpool. De controlerende middenvelder was het afgelopen seizoen echter niet meer altijd verzekerd van een basisplaats. Bovendien weet hij dat Liverpool met Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai al twee nieuwe middenvelders heeft gecontracteerd.

Bezig met laden …