Liverpool mist in slotfase aantal kansen en laat opnieuw punten liggen

Bart Kruyt04 apr 2010, 17:56
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2010, 17:56

Voor Liverpool wordt het bijna onmogelijk om nog vierde te worden in de Engelse Premier League. De ploeg van Rafael Benítez verspeelde zondag punten bij Birmingham City (1-1) en heeft nu vier punten minder dan Manchester City, dat bovendien nog een duel tegoed heeft. Met nog vijf speelronden te gaan lijkt dat verschil wel erg groot te zijn: zeker omdat Tottenham Hotspur ook nog in de strijd is. Opvallend waren zondagmiddag de wissels van Benítez, die Fernando Torres en Dirk Kuyt ondanks de negatieve tussenstand naar de kant haalde.

Birmingham City – Liverpool 1-1
Genieten was het zondagmiddag niet in Birmingham. City en Liverpool maakten er vooral in de eerste helft een slaapverwekkend duel van en voor rust werd er dan ook maar één kans genoteerd, die voor Maxi Rodriguez was. De Argentijnse aanvaller van Liverpool kon de bal binnenschieten maar mikte net te hoog, waardoor zijn poging op de lat terecht kwam. Direct na rust was het bij de tweede kans van de wedstrijd wel direct raak: Steven Gerrard opende namens de bezoekers de score.

/

Nadat de middenvelder een hoekschop had genomen kwam hij weer naar binnen en kreeg hij de bal toevallig voor zijn voeten, na een mislukt schot van rechtsback Glen Johnson. Gerrard zocht zijn directe tegenstander Lee Bowyer op en kapte de middenvelder uit, waarna hij Joe Hart kansloos liet met een geplaatst schot in de verre hoek. De vreugde was groot, maar van korte duur. Tien minuten na de openingstreffer kwam Birmingham langszij dankzij een enorme dekkingsfout achterin bij Liverpool. Niemand dekte Liam Ridgewell, die bij de tweede paal de gelijkmaker binnenliep.

In het laatste half uur golfde de wedstrijd, die nog altijd niet bijster aantrekkelijk was, op en neer. Liverpool kreeg twee goede kansen via de Fransman David N’gog (kopbal net naast en een hard schot in het zijnet), terwijl Birmingham nog gevaarlijk kon worden via Bowyer. De slotfase was vervolgens voor Liverpool, maar scoren bleek een te lastige opgave voor The Reds. Rodriguez schoot tegen Alberto Aquilani aan en werkte zijn tweede poging over het doel, terwijl ook N’Gog twee grote kansen liet liggen. Birmingham hield zodoende stand en deelde de punten met Liverpool.

/

Fulham – Wigan Athletic 2-1
Roy Hodgson kon tevreden zijn na de overwinning van zijn ploeg op Wigan Athletic. Fulham begon goed aan de wedstrijd en kreeg via David Elm (broer van Rasmus en Viktor) de eerste kans, voordat de thuisploeg dacht recht te hebben op een strafschop, toen Zoltan Gera naar de grond ging. Een penalty volgde echter niet, waarna Wigan beter in de wedstrijd kwam en uiteindelijk ook een voorsprong nam. Jason Scotland zette een aanval zelf op, rondde vervolgens zelf af en maakte zijn eerste treffer van het seizoen.

In de tweede helft stelde Fulham orde op zaken. Stefano Okaka, die in de rust was ingebracht als invaller voor Elm, zette bij zijn eerste balcontact direct de gelijkmaker op het scorebord. Okaka liet zich sowieso goed zien, want de jonge Italiaan was vervolgens ook betrokken bij de volgende drie kansen. Fulham speelde voor de overwinning en kreeg die uiteindelijk via een treffer van Brede Hangeland, die uit een hoekschop raak kopte. In het restant wist Wigan niet meer langszij te komen, waardoor Fulham de punten in eigen huis hield.