voetbalzone

Liverpool mist spits: ‘Daarom kosten die spelers veertig, vijftig miljoen’

Gijs Freriks19 jan 2016, 17:34
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 17:34
Advertentie

Liverpool verloor zondagmiddag met 0-1 van Manchester United en als het team van Jürgen Klopp een fatsoenlijke spits had gehad, dan had een nederlaag kunnen voorkomen. Dat zegt John Aldridge, die tussen 1987 en 1989 voor the Reds speelde en in die periode vijftig doelpunten maakte.

voetbalzone

Roberto Firmino stond zondag in de punt van de aanval, terwijl normaliter iemand als Daniel Sturridge daar zou staan. De 26-jarige Engelsman kwam dit seizoen vanwege een heup-, knie- en dijbeenblessure pas tot twee doelpunten in vijf competitiewedstrijden. “Liverpool speelde niet slecht tegen United, maar miste een doelpuntenmaker. Je hebt een Roger Hunt, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Robbie Fowler, Michael Owen of Luis Suárez nodig”, aldus Aldridge in gesprek met de Liverpool Echo.

“Als je ook maar één zo’n spits had gehad, dan had je gewonnen. Het ergste is nog dat dergelijke spitsen voor het oprapen zijn geweest. Dit is een erg slechte situatie voor Liverpool. Christian Benteke past niet in de manier van spelen en Firmino is eerder de man van de mooie doelpunten dan van een arsenaal aan doelpunten. Als Sturridge constant had meegedaan, had je zeker tien punten meer gehad.”

“Dat is de waarde die een topspits heeft en daarom moet je voor dat soort spelers ook dertig, veertig of vijftig miljoen pond betalen. Ik weet niet eens hoe ernstig de blessure van Sturridge is. Als fan wil je natuurlijk gewoon weten waar je aan toe bent. Het is een dilemma voor de manager en ik heb met hem te doen. Ik hoop dat Sturridge woensdagavond meedoet tegen Exeter City, want dat lijkt een ideale wedstrijd voor hem. Maar zijn lichaam moet natuurlijk nog wel toestemming geven”, aldus Aldridge.


Bezig met laden …