voetbalzone

Liverpool neemt na een jaar alweer afscheid van ervaren aanvaller

Bart Kruyt10 aug 2012, 15:30
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2012, 15:30
Advertentie

Craig Bellamy keert terug naar zijn geboorteplaats. Cardiff City maakt vrijdagmiddag op de website van de club melding van de komst van de ervaren aanvaller, die is overgenomen van Liverpool. Bellamy is zonder problemen door de medische keuring gekomen en heeft een tweejarig contract getekend bij Cardiff City, dat uitkomt in de Engelse Championship, het tweede niveau.

/

De 33-jarige Welshman staat voor zijn tweede dienstverband bij the Bluebirds. In het seizoen 2010/11 werd hij door Manchester City al verhuurd aan Cardiff en vorig jaar tekende hij een tweejarig contract bij Liverpool, waar hij ook al een verleden had. Na een seizoen met 27 competitiewedstrijden en zeven doelpunten houdt Bellamy het echter alweer gezien bij Liverpool.

De aanvaller keert terug naar Cardiff City en dat was duidelijk geen keuze voor het geld. Queens Park Rangers wilde Bellamy ook graag hebben en bood het drievoudige van het salaris dat Cardiff City kon bieden, maar de routinier had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar zijn geboorteplaats. Bellamy speelt volgend seizoen zodoende niet in de Premier League, maar in de Championship.

Bezig met laden …