voetbalzone

Liverpool neemt sportieve revanche en bereikt vierde ronde

Bart Kruyt05 jan 2014, 16:52
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 16:52
Advertentie

Vorig jaar werd Liverpool uit de FA Cup geknikkerd door Oldham Athletic en zondag stonden de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar in het bekertoernooi. De ploeg van Brendan Rodgers had het niet gemakkelijk met de nummer negentien van de League One, maar wist op een uitverkocht Anfield wel sportieve revanche te nemen. Dankzij een doelpunt van Iago Aspas, pas zijn eerste in Engelse dienst, en een eigen goal van James Tarkowski won Liverpool met 2-0.

/

Luis Suárez begon op de bank bij Liverpool en zag zijn ploeg een matige eerste helft spelen. Pas na ruim twintig minuten spelen werden de gastheren voor het eerst gevaarlijk, maar een afstandsschot van Luis Alberto kon eenvoudig gepakt worden. Even later miste een schot van Martin Kelly de overtuiging en dat was het wel qua kansen in de eerste helft. Na rust probeerde Liverpool wat meer druk naar voren te zetten, met Lucas Leiva en Philippe Coutinho als verse krachten binnen de lijnen.

Liverpool ging met de twee Brazilianen in het veld wel wat beter spelen en Steven Gerrard kwam al dicht bij een goal, voordat Iago Aspas de score opende. Raheem Sterling speelde op rechts zijn tegenstander uit en bediende de Spanjaard, die trefzeker was met een fraaie volley. Even later kwam Iago Aspas ook direct dicht bij zijn tweede goal, maar nu raakte hij de paal. Aan de overkant moest Brad Jones ingrijpen bij een poging van Mike Petrasso en een kwartier voor tijd kwam Suárez nog in het veld. Hij scoorde voor zondag slechts in een bekerduel niet: de FA Cup-finale tegen Chelsea van 2012.

Kort na de entree van Suárez moest Liverpool met tien man verder, omdat Daniel Agger geblesseerd uitviel en Rodgers al drie keer gewisseld had. Met tien tegen elf verdubbelde Liverpool echter wel de voorsprong: een schot van Sterling werd van richting veranderd door James Tarkowski, waardoor Mark Oxley een antwoord schuldig moest blijven. Dit bleek het slotakkoord te zijn: Suárez probeerde het nog wel een paar keer, maar wist niet te scoren voor Liverpool. In de volgende ronde wacht Bournemouth of Burton.

Bezig met laden …