voetbalzone

Liverpool nestelt zich op ranglijst naast Manchester United van Van Gaal

Thijs Post30 dec 2015, 21:36
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2015, 21:36
Advertentie

Het gaat voor Sunderland nog een lastig karwei worden om degradatie in de Premier League te ontlopen. Manager Sam Allardyce werd aangesteld om the Black Cats naar boven te dirigeren, maar goed doet de opvolger van Dick Advocaat het absoluut niet. Tegen Liverpool leed Sunderland de vijfde nederlaag op rij (0-1); Liverpool komt door de zege op de ranglijst op gelijke hoogte met aartsrivaal Manchester United.

voetbalzone

Een voetbalmachine heeft Jürgen Klopp nog niet gemaakt van Liverpool, maar the Reds pakken in ieder geval punten en dat zal voor de fans voorlopig het belangrijkste zijn. Ook tegen het geplaagde Sunderland, dat dit seizoen al twaalf keer verloor, was het niet sprankelend. In het eerste bedrijf kregen beide partijen goede kansen op de openingstreffer. Sunderland-keeper Vito Mannone was tot tweemaal toe bij de les op pogingen van Roberto Firmino (een schot van afstand en een kopbal), terwijl Fabio Borini aan de andere kant de bal rakelings naast schoot.

Sunderland speelde verder gedisciplineerd, waardoor Liverpool er niet doorheen wist te komen. The Black Cats hadden na de onderbreking even nodig de organisatie neer te zetten en dat bleek funest. Zonder dat de thuisclub de bal had geraakt was het al raak voor de bezoekers. Met dank aan Nathaniel Clyne en Adam Lallana werd Christian Benteke in stelling gebracht. De aanvaller twijfelde niet en tilde de bal licht over het been van keeper Mannone voor de 0-1.

voetbalzone

Bij de thuisclub begon Patrick van Aanholt in de basis en Jeremain Lens mocht na de onderbreking invallen. Lens, de voorbije weken onderwerp van gesprek in het Stadium of Light, speelde geen positieve hoofdrol. Hij ging een keer voor eigen succes toen hij de bal breed had moeten spelen, hij gleed een keer uit bij een veelbelovende aanval en hij beging een vervelende overtreding op Mamadou Sakho. Toen Lens de bal te ver voor zich uit speelde ging hij er keihard in. Sakho overstrekte zijn knie, Lens kwam goed weg met geel.

In de absolute slotfase, toen Sunderland op zoek ging naar een late gelijkmaker, kregen Jordon Ibe en Benteke nog dotten van kansen op de 0-2. Ibe schoot hoog over, Benteke schoot de bal op Mannone. Het maakte voor Liverpool weinig uit: na Tottenham Hotspur en Stoke City is Liverpool de derde club die beide wedstrijden rond de drukke feestdagen in winst heeft om weten te zetten.

Bezig met laden …