Liverpool nog niet van Blackburn af; Skrtel met nekbrace om van het veld

Bart Kruyt08 mrt 2015, 17:56
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2015, 17:56

Liverpool is er niet in geslaagd om Blackburn Rovers al van zich af te schudden in FA Cup. De ploeg van Brendan Rodgers kwam in eigen huis niet tot scoren tegen de nummer elf van de Championship (0-0), waardoor een replay in Blackburn noodzakelijk is. Liverpool wacht nu op meer nieuws over Martin Skrtel, die met een nekbrace om van het veld gedragen moest worden.

Skrtel raakte al in de eerste minuten van de wedstrijd geblesseerd, na een kopduel met Rudy Gestede. De verdediger van Liverpool kwam hierbij helemaal verkeerd neer en leek even buiten bewustzijn te zijn. De schrik zat er goed in op Anfield, maar toen Skrtel met een brancard van het veld werd gedragen, stak hij beide duimen in de lucht. De schade lijkt dus wel mee te vallen; spoedig zal er meer duidelijkheid komen. Skrtel werd vervangen door Kolo Touré en opvallend genoeg werd hij de meest gevaarlijke speler voor Liverpool.

In een eerste helft met weinig kansen dacht Touré na een halfuur spelen de score te openen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel, waardoor het feest niet doorging. Liverpool had het lastig met het stugge Blackburn en dacht nog recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet. Pas kort voor rust moest doelman Simon Eastwood zijn eerste serieuze redding verrichten, op een inzet van Daniel Sturridge. Liverpool liet verder niet veel zien en had even na rust geluk dat het niet op een achterstand kwam. Simon Mignolet redde uitstekend bij een kopbal van Alex Baptiste uit een corner.

Dit was een spaarzame kans voor Blackburn, dat zich in het restant van de wedstrijd vooral bezig hield met tegenhouden. De bezoekers verdedigden met man en macht en Liverpool vond maar geen manier om tot veel kansen te kunnen komen. Touré kreeg nog wél een grote kans, maar uit een vrije trap van Philippe Coutinho kopte de verdediger van dichtbij op de paal. Rodgers bracht Mario Balotelli nog als invaller binnen de lijnen, maar ook hij kon de winnende treffer niet forceren, waardoor Liverpool binnenkort op bezoek zal moeten op Ewood Park.