voetbalzone

'Liverpool presenteert drie versterkingen voor aftrap van duel met United'

Daniel Cabot Kerkdijk01 sep 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2013, 08:30
Advertentie
/

Het lijkt erop dat een miljoenenaankoop van Chelsea het inmiddels begonnen seizoen op huurbasis bij Liverpool afmaakt. Volgens diverse Britse media zijn de clubs tot een akkoord gekomen over de tijdelijke overgang van Victor Moses naar Anfield. Met de verhuur van de 23-jarige aanvaller is een bedrag van 1,5 miljoen euro gemoeid.

Moses maakte een jaar geleden voor tien miljoen euro de overstap van Wigan Athletic naar Chelsea. Hij schommelde in zijn eerste seizoen tussen bank en basis, maar kwam wel tot 23 duels in de Premier League. Daarnaast was hij in alle kwartfinale- en halve finaleduels van de gewonnen Europa League goed voor een doelpunt. Door de komst van Willian, André Schürrle en de terugkeer van Kevin De Bruyne is het uitzicht op speeltijd voor de Nigeriaans international echter flink afgenomen.

/

Liverpool-manager Brendan Rodgers is zeer gecharmeerd van Moses, die ook interesse van clubs als Southampton, Everton en West Bromwich Albion genoot. Van een optie tot koop is geen sprake: Chelsea ziet toekomst in de aanvaller. Moses zal waarschijnlijk niet de laatste versterking van the Reds zijn. Op Twitter circuleert al een foto van Mamadou Sakho, van Paris Saint-Germain, op trainingscomplex Melwood en ook de komst van Tiago Illori van Sporting Portugal lijkt zich in de afrondende fase te bevinden. Met de komst van het tweetal verdedigers is naar verluidt 27 miljoen euro gemoeid.

Volgens A Bola uit Portugal is de overgang van Illori naar Liverpool echter al zo goed als rond. De twintigjarige verdediger zou zaterdag op Melwood al medisch zijn gekeurd en vervolgens een contract voor vijf seizoenen hebben getekend. Sporting ontvangt een bedrag van acht miljoen euro, terwijl de Portugees op Anfield jaarlijks een miljoen euro gaat toucheren. Het zou de bedoeling zijn dat Illori zondag vlak voor de aftrap van het thuisduel met Manchester United aan het publiek wordt gepresenteerd. Enkele tabloids claimen dat Liverpool ook Moses en Sakho zal presenteren.

Bezig met laden …