voetbalzone

Liverpool raakt zomeraankoop van negen miljoen zeven weken kwijt

Erik van Dam18 okt 2013, 18:37
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2013, 18:37
Advertentie

Liverpool moet zich de komende tijd zien te redden zonder Iago Aspas. De 26-jarige aanvaller trok in de zomer voor 9,1 miljoen euro van Celta de Vigo naar the Reds. Hij heeft een spierblessure in zijn dijbeen opgelopen en staat daardoor zo’n zeven weken aan de kant, maakt Liverpool vrijdag bekend. Begin december zal Iago weer aan spelen toe kunnen komen, is de prognose.

/

Iago kreeg in de zomer een beloning voor enkele fraaie jaren in dienst van Celta en tekende een meerjarig contract op Anfield. Trainer Brendan Rodgers gebruikte hem in zes competitiewedstrijden, waarvan vier keer als bassispeler. Iago gaf enkele dagen geleden nog aan dat hij had gehoopt op meer basisplaatsen bij Liverpool. Nu moet hij zich echter richten op het herstel van zijn spierblessure.

De Spanjaard mist sowieso competitieduels met Newcastle United, West Bromwich, huidig medekoploper Arsenal, Fulham, Everton en Hull City. Het valt voor Iago en trainer Rodgers te hopen dat de aanvaller er daarna weer bij kan zijn. In de maand december staan er namelijk liefst zeven wedstrijden op de rol voor de club. Rodgers zal dan iedereen nodig hebben.

Bezig met laden …