voetbalzone

'Liverpool schrikt niet van 25 miljoen voor 'Armeense Van der Vaart''

Daniel Cabot Kerkdijk04 jun 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2013, 00:10
Advertentie
/

Henrikh Mkhitaryan is een van de hoofdkandidaten om de selectie van Liverpool voor komend seizoen te versterken, zo schrijven Britse media dinsdag. De vraagprijs van Shakhtar Donetsk, 25 miljoen euro, schrikt de Merseyside-club naar verluidt niet af. De speelstijl van de 24-jarige Armeens international, die een goed seizoen achter de rug heeft, wordt vaak vergeleken met die van Rafael van der Vaart.

Mkhitaryan was vorig seizoen als aanvallende middenvelder goed voor liefst 25 doelpunten in de Oekraïense competitie, een nationaal record. Daarmee speelde de behendige technicus zich maandenlang in de kijker van tal van buitenlandse clubs zoals Barcelona, Chelsea en Manchester City. De directie van Liverpool is er echter van overtuigd dat Mkhitaryan naar Anfield wil komen, ook al speelt het team van Brendan Rodgers komend seizoen niet in Europa en betaalt men minder.

Mkhitaryan was al bij Liverpool in beeld voordat Luis Suárez zich openlijk uitsprak over een zomerse transfer, zo claimt onder meer the Guardian. Dat houdt in dat de eigenaren van the Reds de aanvallende middenvelder sowieso willen halen, ook als de ex-speler van FC Groningen en Ajax niet zijn gewenste transfer krijgt. In de komende dagen hoopt Liverpool de komst van Iago Aspas van Celta de Vigo wereldkundig te maken, terwijl men met Kolo Touré al een principe-akkoord heeft. Simon Mignolet, Kyriakos Papadopoulos en Tiago Ilori zijn eveneens in beeld.

Bezig met laden …