voetbalzone

Liverpool slaat laat toe en sluit oefencampagne af met overwinning

Gijs Freriks01 aug 2015, 20:25
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2015, 20:25
Advertentie

Liverpool heeft zaterdagavond een 0-2 oefenoverwinning geboekt. The Reds waren in Helsinki door doelpunten van Divock Origi en Philippe Coutinho te sterk voor het plaatselijke HKJ, dat momenteel aan kop gaat in de eigen Veikkausliiga. Liverpool begint volgende week zondag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Stoke City.

voetbalzone

Manager Brendan Rodgers had zoals bekend geen plaats voor Mario Balotelli, maar deed wel een beroep op onder anderen Coutinho, die na een kwartier dicht bij de openingstreffer was. De Braziliaans international schoot van dichtbij, na voorbereidend werk van Adam Lallana, over. Liverpool kwam in de eerste helft voor het oog van 20.808 toeschouwers niet tot scoren, maar wist de weg naar het doel na rust wel te vinden.

Jordan Ibe trok de bal na 72 minuten laag voor, waarna die met een hakje werd verlengd door James Milner en binnengeschoten kon worden door Divock Origi. Coutinho gooide het duel even later in het slot door de bal via een been van een verdediger van HJK Helsinki achter doelman Daniel Örlund te schieten.

Bezig met laden …