voetbalzone

‘Liverpool sloeg bod op Benteke af door waanzinnige variabele clausules’

Thijs Post17 aug 2016, 09:08
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2016, 09:08
Advertentie

Hoewel Christian Benteke geen toekomst heeft bij Liverpool, taxeert de club hem nog altijd op circa 35 miljoen euro. Dat een bod van Crystal Palace in die orde van grootte werd geweigerd lijkt daarom vreemd en journalisten van The Times doken dieper in de materie. Men vond uit dat Liverpool ‘extreem ongelukkig’ was met een aantal clausules die Crystal Palace wilde laten opnemen in de overeenkomst.

/

Crystal Palace wilde circa 27 miljoen euro direct betalen, plus 8 miljoen euro aan bonussen als er aan een aantal voorwaarden voldaan zou worden. Zo zou er circa vier miljoen euro vrijkomen als Crystal Palace zich zou plaatsen voor de Champions League én Benteke meer dan twintig competitietreffers zou maken én hij in meer dan zeventig procent van alle wedstrijden zou gaan spelen.

De combinatie werd door Liverpool gezien als zeer onrealistisch en daarom besloten the Reds af te zien van een akkoord, omdat er zo effectief slechts 27 miljoen euro betaald zou worden in plaats van 35 miljoen euro. Op Twitter zijn de clausules van Crystal Palace mikpunt van spot. “Voor de volledige clausule van acht miljoen euro moet Benteke tennistoernooi Wimbledon, de Britse Grand Prix en het televisieprogramma MasterChef winnen”, grapt journalist James Pearce van de Liverpool Echo.

Bezig met laden …