voetbalzone

Liverpool stuurt 'Het Genie van Moana' terug naar Primera División

Gijs Freriks14 jul 2014, 21:42
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2014, 21:42
Advertentie

Sevilla heeft met Liverpool een principeakkoord bereikt over de huur van Iago Aspas. Dat maakt de club uit Andalusië maandagavond via de officiële kanalen bekend. Sevilla heeft een optie bedongen waardoor de 26-jarige aanvaller na de leenperiode voor drie seizoenen kan worden vastgelegd met een optie op een extra jaar.

voetbalzone

Als de medische keuring van aanstaande vrijdag in Ramón Sánchez Pizjúan geen problemen oplevert, dan tekent Aspas vervolgens een contract bij los Rojiblancos. Het Genie van Moaña, zoals de voorhoedespeler ook wel wordt genoemd, maakte vorig jaar zomer de overstap van Celta de Vigo naar Anfield. Voor de club uit Galicië makte hij 35 doelpunten in 69 wedstrijden in de Primera División.

Aspas kwam voor Liverpool echter niet verder dan veertien wedstrijden en nul goals. Hij keert nu dus terug naar Spanje: "Hij heeft goede kwaliteiten en is in staat om op een hoog niveau te spelen", zei trainer Unai Emery eerder op maandag tegen Estadio Deportivo. "Hij past in ons profiel." De kans is groot dat Ian Ayre, de algemeen directeur van Liverpool, in Sevilla ook over linksback Alberto Moreno heeft onderhandeld.

Bezig met laden …