Liverpool toont enorme veerkracht en verslaat rivaal City na strafschoppen

Matthijs van Laar31 jul 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2014, 08:20

Liverpool lijkt klaar voor het nieuwe voetbaljaar. De ploeg van Brendan Rodgers toonde woensdagnacht veerkracht in een oefenduel met rivaal Manchester City en werkte tot twee keer toe een achterstand weg. Het duel, dat werd afgewerkt in New York, werd uiteindelijk gewonnen na een strafschoppenserie.

Landskampioen City opende acht minuten na rust de score via Stevan Jovetic, die kon profiteren van een slippertje van Steven Gerrard. Liverpool rechtte vrijwel meteen de rug en kwam dankzij Jordan Henderson binnen zes minuten weer langszij. Het was echter wederom Jovetic die zijn ploeg kort daarop aan de leiding hielp. De Montenegrijn blokte per ongeluk een schot van ploeggenoot Kelechi Iheanacho, maar werkte de bal vervolgens alsnog langs Simon Mignolet.

The Citizens leken daarmee lange tijd op weg naar de overwinning, maar zes minuten voor tijd toonde Raheem Sterling zijn klasse: de jongeling tekende voor de 2-2, waardoor een strafschoppenreeks uitsluitsel moest brengen. Dankzij uitstekend keeperswerk van Mignolet, die twee vijandelijke pogingen keerde, won Liverpool de serie met 3-1.