voetbalzone

Liverpool-uitblinker niet geselecteerd: ‘Brazilië is een te groot voetballand’

Thijs Post13 nov 2015, 14:50
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2015, 14:50
Advertentie

Spelmaker Philippe Coutinho van Liverpool wordt gezien als een van de beste spelers van de Premier League, maar de middenvelder is niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. Coutinho mocht in september voor het laatst opdraven bij Brazilië, maar dat was nadat Ramires en Oscar afhaakten met een blessure. Coutinho begrijpt wel dat bondscoach Dunga hem niet heeft opgeroepen.

voetbalzone

“Brazilië is te groot op het gebied van voetbal”, aldus Coutinho tegen Goal. “We hebben zo gigantisch veel spelers. De bondscoach mag maar 23 spelers kiezen, terwijl hij de keuze heeft uit een groot aantal sterren. Het is dus niet makkelijk om in het team te blijven.” Bij Liverpool presteert Coutinho uitstekend, dus een oproep lijkt een kwestie van tijd.

“Ik baal ervan dat ik niet bij de nationale ploeg zit, maar ik houd ervan om mijn bijdrage te leveren aan de nationale ploeg. Of ik nou opgeroepen word of niet, ik blijf mijn best doen. Ik ben nog jong en ik weet dat ik kansen ga krijgen. Als ik weer een kans krijg, zal ik vechten om erbij te blijven”, klinkt het.

Bezig met laden …