Liverpool-verdediger Wilson kent droomdebuut voor Schotse ploeg

Bart Kruyt16 nov 2010, 21:54
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2010, 21:54

Danny Wilson heeft een droomdebuut voor de Schotse ploeg achter de rug. De verdediger van Liverpool, die overigens nog zijn eerste speelminuten moet maken in de Premier League, mocht van Craig Levein beginnen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden en opende de score. Wilson had ook een assist in huis en daarmee een groot aandeel in de 3-0 zege.

/

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Schotland was oppermachtige tegen de wel erg zwakke bezoekers uit de Faeröer Eilanden, die in het Pittodrie Stadium direct onder druk werden gezet. De eerste grote kans was echter uit het niets voor Jann Ingi Petersen, die namens de bezoekers in de zesde minuut de lat raakte. Vervolgens was het echter Schotland dat het spel maakte en de kansen kreeg.

Shaun Maloney (2) en Darren Fletcher kregen al goede mogelijkheden, voordat Wilson de score opende. De achttienjarige debutant won bij een hoekschop van Charlie Adam een kopduel van zijn bewaker en opende met een beheerste knik de score. Ook bij de tweede treffer van de avond was Adam de aangever: ditmaal wist Kris Commons te scoren. Barry Bannan raakte kort hierna de paal.

Schotland bleef druk zetten en kreeg nog voor rust de derde treffer, die het duel in het slot gooide. Weer was Adam betrokken bij het doelpunt: hij bracht de bal op het hoofd van Wilson, die Jamie Mackie een niet te missen kans bood. Na rust kregen Bannan en Maloney nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat leed bleef de Faeröer Eilanden bespaard. De teller stopte op drie treffers.