Liverpool vergeet zich te belonen; Bellarabi kroont zich tot matchwinner

Gijs Freriks18 feb 2016, 21:55
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 21:55

Liverpool heeft in de eerste ontmoeting in de zestiende finale van de Europa League geen afstand kunnen nemen van FC Augsburg. Het team van Jürgen Klopp was de bovenliggende partij, maar scoorde niet tegen de FCA: 0-0. Bayer Leverkusen mag tegen Sporting Portugal een voorsprong gaan verdedigen.

/

FC Augsburg - Liverpool 0-0
Het publiek in de WWK Arena werd in de eerste helft niet vermaakt, maar de bezoekers verdienden in de eerste helft misschien wel een doelpunt. Roberto Firmino besloot na tien minuten zwak in de handen van doelman Marwin Hitz en Liverpool creëerde ook hierna nog een paar mogelijkheden. Echt gevaarlijk werd men niet. Aan de andere kant werd Alexander Esswein gevaarlijk, maar Simon Mignolet hield de nul op het scorebord. Liverpool zette de tegenstander in de tweede helft nadrukkelijker met de rug tegen de muur.

Na 55 minuten had Daniel Sturridge moeten scoren, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en Paul Verhaegh maakte daarna bijna een eigen doelpunt. Het was wachten op het moment dat de Beierse ploeg zou breken, maar Hitz bleek een te grote sta-in-de-weg voor Liverpool. Hij had twintig minuten voor tijd ook een antwoord op een schot van Alberto Moreno en daardoor kwamen the Reds niet tot scoren. Augsburg raakte in de slotfase middels een volley van Dong-Won Ji nog de paal.

/

Sporting Portugal - Bayer Leverkusen 0-1
Karim Bellarabi kroonde zich tot de matchwinner in Estádio José Alvalade. De Duits international duwde de bal na een voorzet van Tin Jedvaj bij de tweede paal met zijn knie over de lijn: 0-1. Ömer Toprak was eerder al met een kopbal gevaarlijk geweest. De beste mogelijkheid voor Sporting kwam van Jefferson, die Bernd Leno aan het werk zette. De Portugezen speelden beter in het tweede bedrijf, maar maakten geen aanspraak op een treffer en moesten bovendien blijven oppassen voor de counters van Bayer. Een kwartier voor tijd moest Sporting door een rode kaart voor Rúben Semedo met tien man verder en daardoor zat de gelijkmaker er al helemaal niet meer in. Bellarabi raakte nog het houtwerk.