voetbalzone

Liverpool versterkt voorhoede en voedt geruchten over vertrek Suárez

Bart Kruyt13 jun 2013, 21:25
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2013, 21:25
Advertentie

Liverpool heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. The Reds verzekerden zich eerder al van de komst van Kolo Touré, die transfervrij wordt overgenomen van Manchester City, en maken donderdagavond op de website van de club bekend dat ook Iago Aspas het team komt versterken. De aanvaller is overgenomen van het Spaanse Celta de Vigo.

/

Het nieuws komt niet als een verrassing, want Iago had eerder deze week al aangekondigd dat hij bij Liverpool zou gaan tekenen. "Ik twijfelde geen seconde toen ik hoorde dat Liverpool mij wilde hebben", vertelde de 25-jarige aanvaller, die in het afgelopen seizoen twaalf keer scoorde in 34 competitieduels. "Liverpool is een van de grootste clubs van de wereld. Ik kon ook naar andere landen verhuizen, maar ik had al snel besloten dat ik naar Engeland wilde vertrekken."

Liverpool betaalt naar verluidt ruim negen miljoen euro voor Iago, die tot dusver alleen nog maar voor Celta speelde. Voor die club kwam hij tot 136 competitiewedstrijden en 46 doelpunten, waarvan 23 in het voetbaljaar 2011/12, toen Celta nog in de Segunda División speelde. Volgens de Engelse tabloids is de komst van Iago een teken dat Luis Suárez zal vertrekken.

Bezig met laden …