voetbalzone

'Liverpool verwacht opvolger Carragher spoedig te kunnen presenteren'

Bart Kruyt28 mei 2013, 16:14
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 16:14
Advertentie

Jamie Carragher heeft een punt achter zijn loopbaan gezet en Liverpool is dus op zoek naar een nieuwe verdediger. Ashley Williams van Swansea City en Stefan de Vrij van Feyenoord zouden hoog op de verlanglijst staan, maar het lijkt erop dat Liverpool eerst een nieuwe ophaalt bij Manchester City. Sky Sports weet dat een overgang van Kolo Touré naar Anfield bijna is afgerond.

/

De 32-jarige Touré beschikt over een aflopend contract bij City en kan dus transfervrij vertrekken. Hij is met Liverpool in gesprek over een tweejarige verbintenis en de deal zou nog deze week afgerond kunnen worden. Touré werd ook in verband gebracht met clubs uit Italië en Turkije, maar liet weten dat hij in Engeland wilde blijven voetballen en krijgt nu dus zijn zin. Liverpool en Manchester liggen bovendien niet ver van elkaar vandaan, waardoor de Ivoriaan niet eens zal hoeven te verhuizen.

Liverpool moet de derde Engelse werkgever worden voor Touré, die in februari 2002 een contract bij Arsenal tekende en tot 2009 in Londen bleef. Vervolgens maakte de verdediger de overstap naar Manchester City en voor die club speelde hij in vier jaar tijd 82 competitiewedstrijden, waarvan vijftien in het afgelopen seizoen. Touré lijkt zijn loopbaan nu te vervolgen bij Liverpool, dat in het afgelopen seizoen als zevende eindigde in de Premier League.

De ploeg van Brendan Rodgers speelt volgend seizoen geen Europees voetbal en wil ervoor zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Liverpool is daarom van plan om nog meer spelers te gaan halen in de zomer en heeft naast Touré ook een oogje op Scott Sinclair van Manchester City. De vleugelaanvaller heeft er pas een seizoen bij the Citizens opzitten, maar is te licht bevonden en mag alweer vertrekken. Rodgers werkte bij Swansea City samen met Sinclair en ziet het nog wél zitten in de 24-jarige Engelsman, voor wie overigens wel een transfersom moet worden betaald.

Bezig met laden …