Liverpool wacht cruciaal duel met City: ‘Geweldige sfeer op Anfield’

Gijs Freriks06 apr 2014, 21:30
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2014, 21:30

De eerste landstitel sinds 1990 lijkt steeds dichterbij te komen voor Liverpool. The Reds schreven zondag tegen West Ham United (1-2) hun negende overwinning op rij bij en gaan met 74 punten aan kop in de Premier League. “We hebben karakter getoond, een briljante zege”, oordeelt Brendan Rodgers.

De manager van Liverpool zag dat zijn elftal de overhand had op Upton Park en door twee benutte strafschoppen van Steven Gerrard trok men de zege over de streep. Er was veel te doen om scheidsrechter Anthony Taylor, die West Ham een goal toekende nadat Andy Carroll doelman Simon Mignolet in het gezicht had gemept en Liverpool in de tweede helft een discutabele penalty gaf.

“Taylor dacht dat de keeper de bal zomaar losliet, maar big Andy viel onze doelman met zijn fysieke gesteldheid wel degelijk lastig”, blikt Rodgers terug op de 1-1 van Guy Demel. Na een overtreding van doelman Adrian op Jon Flanagan verdienden de bezoekers twintig minuten voor tijd een tweede pingel, al leek Adrian toch vooral de bal te raken. Rodgers spreekt echter van een ‘juiste beslissing’.

De Noord-Ier neemt het met Liverpool zaterdag op tegen Manchester City. The Citizens lijken de voornaamste kampioensconcurrent van Liverpool te zijn, want zij hebben vier punten minder en nog twee wedstrijden tegoed. “Het gaat een geweldige sfeer worden op Anfield”, weet Rodgers. “De supporters willen ons voor de tiende keer op rij zien winnen.”