Liverpool wint weer op Stamford Bridge en schakelt Chelsea uit

Bart Kruyt29 nov 2011, 21:40
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 21:40

De zorgen nemen weer toe voor André Villas-Boas. De coach van Chelsea hoopte dat de overwinning van afgelopen weekend op Wolverhampton Wanderers weer voor wat rust zou zorgen, maar dinsdagavond verloor zijn ploeg in de Carling Cup voor de tweede keer in anderhalve week tijd thuis van Liverpool. In de competitie waren the Reds met 1-2 te sterk; nu boekten zij een 0-2 zege, dankzij twee uitstekende assists van Craig Bellamy. Dankzij de overwinning bekert Liverpool verder naar de halve finale van de Carling Cup en is Chelsea klaar in het bekertoernooi.

/

Dat terwijl de thuisploeg nog zo goed leek te starten. De wedstrijd was pas drie minuten oud, toen David Luiz naar de grond ging na een vermeende tackle van Sebastian Coates en Stamford Bridge ontplofte toen Phil Dowd op zijn fluitje blies. De scheidsrechter had echter goed gezien dat Luiz al naar de grond ging voordat er enig contact tussen de twee verdedigers was en gaf een gele kaart voor een schwalbe. Aan de overkant kreeg Liverpool een paar minuten later wél een penalty, al was Dowd in eerste instantie van plan om niet naar de stip te wijzen. Het protest van de Liverpool-spelers was echter zo fel, dat de scheidsrechter uiteindelijk toch een penalty gaf.

Het was merkwaardig hoe de beslissing genomen werd, maar de uitspraak van Dowd was wel de juiste. Bij een voorzet van José Enrique stak Alex op onbegrijpelijke wijze zijn arm uit naar de bal en maakte hij hands, zodat Andy Carroll mocht proberen om Liverpool op voorsprong te schieten. De inzet van de spits was echter bijzonder slecht en werd gekeerd door Ross Turnbull, waardoor de score in evenwicht bleef. Opvallend: het was de vierde keer dat Liverpool dit seizoen een penalty kreeg, maar drie van die vier strafschoppen werden gemist. Dirk Kuyt en Luis Suárez faalden al eerder; alleen Charlie Adam wist dit seizoen nog te scoren vanaf elf meter.

/

De wedstrijd ging verder zonder doelpunten en kende bijna geen kansen. Chelsea werd voor rust nog één keer gevaarlijk toen Romelu Lukaku kon koppen, maar de inzet van de Belg (die al van het veld gestuurd had kunnen worden na een harde overtreding op Jordan Henderson) ging net naast, zodat beide ploegen in evenwicht aan de thee gingen. In de tweede helft was de eerste grote kans voor Florent Malouda, die de bal uit een vrije trap van Frank Lampard tegen de lat werkte. De rebound van Luiz ging via het lichaam van Coates achter het doel van Liverpool, dat zich vervolgens in een paar minuten tijd naar de overwinning speelde.

Zoals gezegd was Bellamy bij beide doelpunten betrokken. Eerst werd de Welshman weggestuurd door Henderson, waarna hij Maxi Rodriguez (die ook al scoorde op aangeven van Bellamy in de competitiewedstrijd tegen Chelsea van anderhalve week geleden) een niet te missen kans bood. Enkele minuten later legde Bellamy de bal op het hoofd van Martin Kelly, die van dichtbij simpel binnenknikte achter de kansloze Turnbull. Chelsea probeerde er in het restant nog wel wat van te maken, maar kwam niet verder dan een kans voor Nicolas Anelka en is uitgebekerd. Kenny Dalglish heeft nu dertien wedstrijden gecoacht tegen Chelsea en nog nooit verloren.