Liverpool zet zichzelf voor schut bij derdeklasser Oldham Athletic

Bart Kruyt27 jan 2013, 17:56
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2013, 17:56

De FA Cup heeft zondag weer de nodige verrassingen opgeleverd. Chelsea moet op herhaling tegen Brentford, Leeds United schakelde Tottenham Hotspur uit en ook voor Liverpool zit het bekertoernooi erop. De verliezend finalist van vorig seizoen ging met 3-2 onderuit bij Oldham Athletic, dat dit seizoen strijdt tegen degradatie uit de League One, het derde niveau van Engeland. Het was voor het eerst sinds 1956 dat Liverpool drie doelpunten tegen kreeg tegen een team buiten de twee hoogste competities in Groot-Brittannië.

/

Luis Suárez was voor het eerst in zijn loopbaan aanvoerder van the Reds en vierde dat met een doelpunt, maar hij kon uitschakeling dus niet voorkomen. Liverpool kende een verschrikkelijke start van de wedstrijd en kwam al in de derde minuut op achterstand, door een eigen doelpunt van Martin Skrtel. Matt Smith zette zijn hoofd tegen een voorzet, waarna Skrtel probeerde weg te werken, maar de bal in het net schoot. Liverpool moest daardoor al vroeg in het duel in de achtervolging en voerde de druk op de achterste linie van Oldham op.

Na ruim een kwartier spelen resulteerde dat in de gelijkmaker. Suárez probeerde Daniel Sturridge te bereiken, maar zijn pass werd onderschept, waarna de Uruguayaan de bal zelf weer voor de voeten kreeg. Suárez wist met dat buitenkansje wel raad en scoorde de 1-1. Even later leek de aanvaller Liverpool ook op voorsprong te zetten, maar zijn tweede doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens kwam Oldham er weer een paar keer gevaarlijk uit en kort voor rust pakte de thuisploeg de voorsprong. Brad Jones ging in de fout bij een lage voorzet van Reece Wabara, waardoor Lee Croft de bal bij Smith kon krijgen: 2-1.

/

Direct na rust kreeg Liverpool een goede kans om weer op gelijke hoogte te komen. Fabio Borini had de ruimte voor een schot met links, maar raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor de kans verloren ging. Dat bleek een dure misser te zijn, want even later maakte Wabara er met een kopbal 3-1 van. Brendan Rodgers bracht Steven Gerrard en Stewart Downing in de ploeg en met de nieuwkomers binnen de lijnen ging Liverpool op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel ruim tien minuten voor tijd, toen Joe Allen via het lijf van een tegenstander binnenschoot. Liverpool ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam daar vlak voor tijd nog dicht bij, maar Gerrard raakte de lat. The Reds kunnen zich zodoende gaan richten op de competitie.