voetbalzone

‘Liverpool zit niet stil en opent onderhandelingen met Duits international’

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2016, 08:20
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 08:20
Advertentie

Emre Can zal na het EK in Frankrijk zeer waarschijnlijk een nieuwe overeenkomst met Liverpool ondertekenen. Britse media schrijven vrijdag dat de Premier League-club de onderhandelingen met het management van de middenvelder is gestart. De 22-jarige Duits international heeft in persoonlijk opzicht een sterke voetbaljaargang achter de rug.

/

Liverpool wil de opmars van Can belonen met een een nieuw contract, ook omdat de huidige overeenkomst van de ex-speler van Bayern München en Bayer Leverkusen over twee jaar ten einde loopt. De Merseyside-club hoopt dat de middenvelder een nieuwe verbintenis tot medio 2020 ondertekent.

Can, een aankoop van circa dertien miljoen euro, kende een wisselvallig eerste seizoen op Anfield. Na de komst van landgenoot Jürgen Klopp liet de middenvelder zich echter gelden en zag hij zijn prestaties ook worden beloond met een EK-uitnodiging van bondscoach Joachim Löw. De middenvelder speelde tot dusver zes A-interlands.

Liverpool is al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor de komende jaren. Marko Grujic werd een half jaar geleden al gecontracteerd en in de voorbije weken werden ook Joël Matip en Lorius Karius aan de loonlijst toegevoegd. Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach), Sadio Mané (Southampton) en Ben Chilwell (Leicester City) zijn eveneens in beeld.

Bezig met laden …