voetbalzone

‘Liverpools idee is slechtste ooit, ze maken de Premier League zo kapot’

Peter Nusselder13 okt 2011, 13:12
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2011, 13:12
Advertentie

Liverpool kwam woensdag naar buiten met plannen om de televisierechten zelf te gaan verkopen; in plaats van het collectieve Engelse model, denken the Reds erover om de uitzendrechten op eigen houtje in het buitenland te gaan sluiten. Wigan Athletic-voorzitter Dave Whelan is des duivels.

/

“Dit is het slechtste idee dat ik ooit heb gehoord”, foetert de preses van the Latics een dag later in de Engelse media. “Als Liverpool de Premier League kapot wil maken en het hart uit het Engelse voetbal wil rukken, dan zijn ze op de goede weg. Ik ben zo kwaad, ik kan het bijna niet geloven”, aldus de verbouwereerde Whelan. “Dit komt neer op één woord: hebzucht. Ze nemen, nemen, nemen. Ze willen meer en meer.”

De bestuurder van Wigan vraagt zich af of de topclubs in Engeland nog wel in de Premier League willen blijven voetballen. “Ze willen al het geld voor zichzelf houden, maar ze weten zelf ook dat de bovenste zes ploegen niet iedere week tegen elkaar kunnen spelen. Dus zullen ze uiteindelijk kijken naar Europa”, voorspelt Whelan. “Ze kijken naar de komst van een Europese competitie.”

Bezig met laden …