voetbalzone

Locadia hint weer naar vertrek: 'In winterstop verder kijken dan PSV'

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2015, 00:10
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 00:10
Advertentie
voetbalzone

Jürgen Locadia heeft dit seizoen slechts 45 minuten Eredivisie in de benen. De aanvaller van PSV heeft toch al drie doelpunten achter zijn naam staan. Locadia maakte zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-6) zijn tweede en derde van het seizoen, na zijn eerdere treffer in het thuisduel met Feyenoord (3-1).

Locadia weet dat hij kan bogen op een goed gemiddelde. Het gaat de aanvaller echter om meer speeltijd en dan vooral als centrumaanvaller. "Tot aan de winterstop wil ik honderd procent geven en volop knallen", zo stelde de aanvaller bij FOX Sports. "Als ik dan nog weinig speel, dan zit het wel in je achterhoofd om in de winterstop verder te kijken dan PSV." Locadia liet vorige maand bewust een training schieten, maar na een gesprek met de directie en de technische staf van de Eindhovense club werd hij weer in genade aangenomen.

Phillip Cocu kan weinig met de uitlatingen van de aanvaller. "We hebben Locadia niet de vrijheid gegeven om in de winterstop rond te kijken. We willen hem niet kwijt en vandaag laat hij zien waarom niet", zo repliceerde de coach. "Hij moet zich op PSV richten en zeker niet vooruit gaan kijken. We hebben iedereen hard nodig in een periode met veel wedstrijden in korte periodes."

Locadia herhaalde ook zaterdag dat hij geen rol op de flanken ambieert, ook al is Luuk de Jong de onbetwistbare nummer negen. "Als linksbuiten moet je veel acties maken, dat is niet mijn ding. Als het moet, dan moet het. Maar daar heb je types als Luciano Narsingh voor. Ik ben meer een afmaker."

Bezig met laden …