Lodeiro als invaller goud waard voor Uruguay met winnende goal

Bart Kruyt26 jul 2012, 20:20
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 20:20

Nicolás Lodeiro kwam niet in de toekomstplannen van Ajax voor en tekende vorige week een contract bij het Braziliaanse Botafogo. De middenvelder moet zijn debuut voor die club echter nog even uitstellen, aangezien hij met Uruguay aanwezig is op de Olympische Spelen. Daar liet hij donderdag direct van zich horen, door in de eerste groepswedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten als invaller het winnende doelpunt te maken: 1-2.

/

Lodeiro was tien minuten na rust trefzeker en maakte daarmee de comeback van Uruguay compleet. De Zuid-Amerikanen, afgereisd met een sterk team met dispensatiespelers als Edinson Cavani en Luis Suárez, kwam na ruim twintig minuten spelen namelijk eerst op achterstand. Ismaeil Matar opende de score, door op aangeven van Abdulrahman Martin Campana te passeren. De Verenigde Arabische Emiraten had vervolgens nog drie goede kansen om verder uit te lopen, maar scoorde niet meer.

Kort voor rust kon Uruguay daardoor op gelijke hoogte komen. Gastón Ramirez, die in de belangstelling van meerdere Engelse clubs staat, schoot met een prachtige vrije trap de 1-1 tegen de touwen. In de tweede helft voerde Uruguay vervolgens de druk op en dat resulteerde in de 1-2 van invaller Lodeiro, die van dichtbij kon binnenschieten.