Lodeiro bedient Suárez voor gelijkmaker, Chili verslaat Mexico

Bart Kruyt05 jul 2011, 06:30
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2011, 06:30

De favorietenstatus weegt blijkbaar zwaar op de Copa América. Argentinië en Brazilië stelden al teleur in hun eerste groepswedstrijd en kwamen niet verder dan een gelijkspel en ook Uruguay moest genoegen nemen met een remise. Luis Suárez redde een punt tegen Peru, terwijl Gold Cup-winnaar Mexico enkele uren hierna met 2-1 onderuit ging tegen Chili.

/

Uruguay – Peru 1-1
Alle twaalf de teams op de Copa América zijn inmiddels in actie gekomen en vier van de zes wedstrijden zijn in een gelijkspel geëindigd, terwijl de overige twee duels maar in minimale zeges eindigden. Uruguay hoopte iets moois te kunnen laten zien tegen Peru, dat als laatste eindigde in de WK-kwalificatiegroep voor Zuid-Afrika 2010, maar stelde teleur en kwam na ruim twintig minuten spelen ook op achterstand. Michael Guevara speelde Paolo Guerrero vrij, die koel bleef.

Het openingsdoelpunt van Peru was tegen de verhoudingen in en Uruguay ging dan ook vol goede moed op zoek naar een antwoord. Kort voor rust kreeg de ploeg de gewenste gelijkmaker: Ajacied Nicolas Lodeiro kreeg de bal kort achter de spitsen in zijn voeten en bediende met een steekpass zijn voormalig ploeggenoot in Amsterdam Suárez, die zijn achttiende doelpunt voor Uruguay aantekende. In de tweede helft hoopten de Uruguayanen nog op de winnende treffer, maar tevergeefs.

Chili – Mexico 2-1
Mexico was de betere ploeg in de groepswedstrijd tegen Chili en kwam ook op voorsprong, maar ging toch ten onder. De winnaar van de Gold Cup opende Nestor Araujo met een fraaie kopbal de score, maar Mexico wist deze voorsprong niet vast te houden. De gelijkmaker kwam op naam van invaller Esteban Paredes (’67) en zes minuten later maakte Arturo Vidal het winnende doelpunt. De verdediger annex middenvelder van Bayer Leverkusen kopte raak uit een corner.