voetbalzone

Lodeiro kan Italiaans avontuur vergeten na transfer van levende stripheld

Bart Kruyt28 jun 2012, 17:35
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2012, 17:35
Advertentie

Parma heeft de opvolger van de naar Juventus teruggekeerde Sebastian Giovinco binnen. I Crociati hebben donderdag namelijk de Colombiaan Dorlan Pabón vastgelegd. De twaalfvoudig international komt voor vier miljoen euro over van Atlético Nacional; dat bedrag kan bij bepaalde sportieve prestaties nog oplopen tot zesenhalf miljoen.

/

De 24-jarige Pabón, die voor vijf jaar heeft getekend bij de club van trainer Roberto Donadoni, is een van de grootste hedendaagse talenten uit Colombia. Met zijn club reikte de aanvaller tot de achtste finale van de Copa Libertadores en hierin scoorde Pabón, die tot speler van het toernooi werd uitgeroepen, zeven keer in acht duels. Zijn mooiste treffer maakte Pabón tegen Penarol; een vrije trap van grote afstand belandde in de kruising.

In totaal kwam de kleine Pabón tot 44 doelpunten in negentig duels voor Atlético. Ook Tottenham Hotspur, Everton, Málaga, Udinese, AS Roma, Olympique Marseille, Rubin Kazan en Galatasaray werden met hem in verband gebracht, maar Parma handelde het snelst. Pabón wordt in zijn vaderland doorgaans Memín genoemd, omdat hij qua uiterlijk lijkt op de Mexicaanse stripheld Memín Pinguín. Overigens werd ook Ajacied Nicolas Lodeiro genoemd bij Parma, maar door de komst van Pabón lijkt door zijn naam een streep te kunnen.

Bekijk hier het doelpunt van Dorlan Pabón tegen Penarol:

Bezig met laden …