voetbalzone

Lodeweges haalt mogelijk enkele Nederlandse spelers naar Japan

Bart Kruyt10 dec 2010, 07:25
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2010, 07:25
Advertentie

Dwight Lodeweges sluit niet uit dat hij enkele landgenoten mee zal nemen naar JEF United. De voormalig trainer van onder meer PSV en NEC tekende donderdag een contract bij de ploeg uit de Japanse tweede divisie en heeft promotie als doel. Mogelijk gaan enkele Nederlandse spelers hem daarbij helpen, meldt Lodeweges in AD/Sportwereld.

/

“Dat zou kunnen, maar eerst moet ik alles op een rijtje zetten”, zegt de oefenmeester, die overkomt van het Canadese FC Edmonton. Daar is hij weer opgevolgd door Harry Sinkgraven. “Het contract van de spits wordt in elk geval niet verlengd. Er lopen nu een Braziliaan en een Australiër rond. Begin maart begint de competitie. Dan moet meer duidelijk worden."

Volgens Lodeweges is JEF United ‘het Sparta Rotterdam van Japan’: “JEF United is een jaar geleden gedegradeerd. De bedoeling was om direct terug te keren op het hoogste niveau, maar dat mislukte. Mijn opdracht is om bij de eerste drie te eindigen, want die plaatsen geven recht op promotie. JEF is niet de grootste ploeg van Japan, wel een echte volksclub. En het mooie is dat het stadion altijd vol zit."

Bezig met laden …