voetbalzone

Lof voor jongste Bundesliga-trainer ooit: ‘Over tien jaar zit hij bij Bayern’

Robin Bruggeman05 nov 2016, 09:33
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2016, 09:33
Advertentie

TSG Hoffenheim is dit seizoen met een knappe vierde plaats een van de verrassingen in de Bundesliga en een flink deel van die prestatie wordt op het conto geschreven van de jonge trainer Julian Nagelsmann. De 29-jarige oefenmeester maakt indruk met de manier waarop hij zijn team laat spelen en dat is ook Carlo Ancelotti niet ontgaan. Hij denkt dat Nagelsmann in de toekomst wel eens in aanmerking kan komen voor een baan bij Bayern München.

/

“Ik wens Julian al het beste! En het beste is om in de toekomst het beste team ter wereld te kunnen trainen. Misschien in tien of vijftien jaar”, vertelt de Italiaan aan BILD. “Julian doet het erg goed. Zijn team speelt geweld, met veel intensiteit en tempo. Soms ontbreekt het hem aan ervaring, maar dat maakt niets uit. Hij is erg enthousiast. Zulke trainers zijn goed voor ons andere trainers.”

Nagelsmann speelde in de jeugd van FC Augsburg en 1860 München, voordat knieblessures hem op negentienjarige leeftijd dwongen te stoppen. Hij ging daarna aan de slag als jeugdtrainer en werkte zich bij Hoffenheim op tot vervanger van Huub Stevens.

Bezig met laden …