voetbalzone

Lof voor Oranje: ‘Wie dit soort duels wint, is favoriet voor de wereldtitel’

Thijs Post19 jun 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 08:20
Advertentie

Het Nederlands elftal maakte in de eerste wedstrijd op het WK bijzonder veel indruk door regerend wereldkampioen Spanje met 1-5 van het veld te vegen. In de tweede wedstrijd tegen Australië ging het een stuk lastiger, maar gewonnen werd er wel. Buitenlandse media houden nu nóg meer rekening met Oranje. Wie deze slechte wedstrijden wint, is kandidaat voor de titel, zo klinkt het.

voetbalzone

“We dit soort duels wint, is favoriet voor de wereldtitel”, schrijft het Duitse BILD. Het Laatste Nieuws uit België stipt aan dat Oranje ook geluk heeft gehad: doelman Matt Ryan van Australië zag er bij de 3-2 van Memphis Depay niet best uit. “Fout Ryan schenkt Oranje zege na nieuw spektakel”, kopt de krant dan ook. De Italiaanse roze sportbijbel La Gazzetta dello Sport noemt Memphis Depay de held van de avond. “Hij zorgde voor de ommekeer. Een assist en een doelpunt: het lukte de Australische defensie niet om hem te temmen.”

Persbureau Reuters weet welke spelers het verschil maken. “Het is eenvoudig, geef de bal aan Arjen Robben en Robin van Persie. Australië dreef het Nederlands elftal tot het uiterste, maar kreeg niets omdat men slechts een spits van wereldklasse had en Oranje twee.” Met die ene spits doelt men op Tim Cahill. In Australië zijn de kranten bijzonder lovend over het optreden van hun ploeg. “Australië is uitgeschakeld, maar dit gebeurde niet zonder strijd te leveren. Het was een van de beste prestaties van het nationale voetbalelftal in de historie”, meldt The Australian bijvoorbeeld.

Bezig met laden …