voetbalzone

Lokeren raakt Leekens kwijt aan Al-Hilal

31 mrt 2009, 23:02
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2009, 23:02
Advertentie
George Leekens voegt een nieuw hoofdstuk aan zijn loopbaan toe. De voormalig bondscoach van de Belgische nationale ploeg heeft een contract getekend bij Al-Hilal, zo vertelde hij aan Sporza. Leekens treedt per direct in dienst bij de grootmacht en blijft tenminste tot eind dit seizoen bij de kampioen van Saudi-Arabië.

Leekens volgt de Roemeen Cosmin Olariu op, die werd ontslagen nadat hij een shirt met de afbeelding van Prins Sultan Ben Abdel Aziz op de grond had gegooid. "Al-Hilal is een topclub met een grote naam", lichtte Leekens toe. "Ze staan voorlopig tweede in de competitie en treden ook nog aan in de Champions League. Er is druk, maar ik durf veel aan. Ik heb nooit de gemakkelijkste weg gekozen en zie dit als een zware uitdaging."

"Ik ben bijna zestig, maar heb de ambitie van een jong veulen”, vervolgde Leekens. “Ook al heeft iedereen het in zo'n geval altijd maar over het geld. Ik blijf al zeker tot juni en zal dag en nacht werken. Ik moet in die periode een twaalftal wedstrijden spelen. Ik heb er zin in, maar het was niet simpel om Lokeren te verlaten, want Lambrecht is een vriend."

Met Lambrecht bedoelde Leekens voorzitter Roger Lambrecht, die in een reactie liet weten niet te treuren. "Dit is niet zo erg", zei de preses. "We hebben 41 punten met nog zeven wedstrijden voor de boeg. We hebben niets meer te winnen of te verliezen. Woensdag zullen we met een aantal mensen samen zitten om een oplossing te vinden, maar tot het einde van het seizoen zullen de assistenten Freddy Heirman en Wlodek Lubanski zijn taken overnemen."
Bezig met laden …