voetbalzone

Lokeren vindt geen gehoor en is uitgebekerd

07 jan 2008, 18:36
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2008, 18:36
Advertentie
Het Belgische Lokeren kan zich op de competitie gaan richten. De ploeg had in de bekercompetitie weliswaar met 1-0 gewonnen van Waasland, maar wegens een tekort aan Belgen in de ploeg werd deze zege omgezet in een 0-5 nederlaag. De KBVB had geen boodschap aan de klaagzang van Lokeren.

De Belgische voetbalbond KBVB heeft bepaald dat elk team per wedstrijd minimaal vier Belgen op het wedstrijdformulier moet vermelden. In de bekerontmoeting met Waasland stopte de teller van Lokeren echter al op drie. De 1-0 zege die werd behaald werd zodoende omgezet in een reglementaire nederlaag.

Lokeren voelde zich bestolen en besloot in hoger beroep te gaan, maar het vond geen gehoord bij de beroepscommissie van de KBVB. Tweedeklasser Waasland bekerde zodoende verder. De ploeg neemt het komende zaterdag in de achtste finales op tegen landskampioen Anderlecht.

De regel die zegt dat er tenminste vier inwoners uit eigen land op het wedstrijdformulier moeten staan is nieuw in België. Buitenlanders die voor hun 23ste gedurende drie jaar werden opgeleid bij een Belgische club mogen ook meegeteld worden. Vanaf het seizoen 2008-2009 moeten er vijf spelers aan deze kenmerken voldoen, vanaf 2009-2010 zelfs zes.
Bezig met laden …