voetbalzone

Lokhoff: 'Wildschut heeft kwaliteiten voor de top'

Matthijs van Laar09 mei 2012, 16:42
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2012, 16:42
Advertentie
/

Ton Lokhoff houdt ernstig rekening met een vertrek van Yanic Wildschut. De buitenspeler brak het voorbije halfjaar door bij VVV-Venlo en weet veel clubs achter zich aan. Niet vreemd, zo meent de oefenmeester. “Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten”, zegt Lokhoff in Voetbal International.

“Hij is groot, snel, sterk en heeft de techniek om een vent te passeren. In het moderne voetbal zijn dat ideale eigenschappen”, somt de coach op. “Hij heeft nog wat last van kinderziektes. Maar Yanic is een goeie jongen om mee te werken, een liefhebber. Hij moet nog meer rendement halen uit zijn spel, vaker variëren in zijn acties en is soms nog te afwezig tijdens wedstrijden.”

“Yanic heeft de kwaliteiten voor de top, die hoeven alleen nog een beetje gefinetuned te worden”, vervolgt Lokhoff, die derhalve van mening is dat de Amsterdammer in Venlo moet blijven om zich definitief klaar te stomen voor een stap hogerop. “Hij kan hier nog genoeg leren, zeker in de Eredivisie. Maar het belangrijkste voor hem is dat hij de komende jaren volop aan spelen toekomt.”

Bezig met laden …