voetbalzone

'Londense crisis verergert door onvrede sterren over salarisverschillen'

Matthijs van Laar02 apr 2016, 09:07
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2016, 09:07
Advertentie

Crystal Palace leek aanvankelijk dé verrassing van dit seizoen te worden in de Premier League, maar na een uitstekende start zijn the Eagles ver teruggevallen. Het elftal van manager Alan Pardew won in 2016 nog geen enkele wedstrijd en moet zelfs vrezen voor degradatie. Volgens de Daily Mirror heerst er intern nu ook onvrede over de grote verschillen in beloning.

/

De Engelse boulevardkrant noemt Dwight Gayle and Yannick Bolasie als hoofdrolspelers van het conflict. Zij zouden er genoeg van hebben dat sommige teamgenoten veel meer verdienen en hebben dat aangekaart bij de clubleiding. Bolasie geldt als een van de dragende krachten van Crystal Palace, maar hij verdient slechts ‘een fractie’ van wat de topverdieners in de selectie van Pardew uitbetaald krijgen.

De Mirror noemt het salaris van Bolasie niet, maar weet wel dat jongeling Connor Wickham zo’n 70.000 euro per week verdiend, terwijl grootverdiener Yohan Cabaye een ton krijgt. Bolasie en Gayle zouden daar ver onder zitten. Pardew wordt echter niks kwalijk genomen, al lijkt de manager hoe dan ook op zijn tellen te moeten passen. De laatste competitiezege dateert alweer van 19 december, toen Stoke City met 1-2 werd verslagen.

Bezig met laden …