voetbalzone

Loovens: ‘Als Rangers defensief wil spelen, moet het dat vooral doen’

Erik van Dam30 sep 2010, 18:59
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 18:59
Advertentie
/

Glasgow Rangers heeft na de kritiek op de verdedigende speelstijl bijval gekregen uit opmerkelijke hoek. Glenn Loovens, speler van grote rivaal Celtic, denkt dat de tactiek prima werkt zolang er wordt gewonnen. De Rangers baarden opzien door in het Champions League-duel met Bursaspor met vijf verdedigers te opereren. Ondanks de 1-0 winst voor de Schotten zijn crittici niet blij met het defensieve spel van manager Walter Smith.

Volgens Loovens spreken de resultaten echter voor zich. “Daar is geen discussie over mogelijk”, vertelt Loovens in de Britse media. “Iedereen die bij Manchester United een punt weet mee te nemen heeft het goed gedaan”, refereert de verdediger aan het eerder behaalde punt in de Champions League. “Het werkt goed voor ze, dus ik zou zeggen: ga daarmee door. Maar ik ben hier niet om over de Rangers te praten maar over Celtic. Dus als zij zo willen spelen moeten ze dat vooral doen”, haast Loovens zich erbij te zeggen.

“Iedereen wil graag Europees spelen, maar het is dit seizoen niet anders”, blikt Loovens terug op het missen van het Europa League-toernooi, na de uitschakeling tegen FC Utrecht. “Je kan het ook als volgt zien: zij spelen meer wedstrijden, dus het wordt fysiek moeilijker voor ze. Maar goed, in Europa speel je tegen betere opponenten dus zal je eigen team ook verbeteren.”

Bezig met laden …