voetbalzone

Loovens mist competitiestart tegen Aberdeen

07 aug 2009, 18:48
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2009, 18:48
Advertentie
Glenn Loovens is ontsnapt aan een langdurige schorsing. De Schotse FA bestudeerde de beelden van een overtreding van de verdediger op Rangers-tegenstander Maurice Edu, die na de botsing van de pijn het veld afkroop. De FA vond de overtreding echter wel meevallen en besloot Loovens voor slechts één duel te schorsen.

De mandekker van Celtic haalde zijn directe tegenstander naar de grond nadat hij een bal had weggewerkt. De dienstdoende scheidsrechter nam het voorval niet waar, maar de FA kondigde direct aan dat zij een onderzoek zou starten naar de overtreding. Loovens moest vrezen voor een lange straf, maar moet enkel de seizoensopening tegen Aberdeen missen.

Ook dit vindt Loovens echter een zware sanctie. “Ik wil de start van het seizoen niet missen en daarom is het belangrijk dat ik niet geschorst word”, zei hij al eerder. “Dat is ook de reden dat ik naar de zitting ga en mijn intenties duidelijk maak. Het ging allemaal heel snel, en ik denk dat de Schotse bond zich dat ook zal realiseren. Als je het in slow motion bekijkt, ziet het er altijd erger uit. Ik weet wat ik dacht en daar was zonder twijfel geen opzet bij in het spel. En als ik het me goed herinner ging het spel ook gewoon door.”
Bezig met laden …