voetbalzone

Lopetegui: ‘Ik ga niet 0,01 procent van mijn energie verspillen aan die vraag’

Dominic Mostert27 okt 2018, 18:30
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2018, 18:30
Advertentie

Julen Lopetegui verscheen zaterdag fel op de persconferentie van Real Madrid, voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Barcelona van zondagmiddag. De geplaagde trainer ergerde zich aan vragen over zijn toekomst: hij weigerde te spreken van een 'do-or-die-wedstrijd' voor zijn elftal. "Ik denk niet dat ik morgen doodga", verzuchtte Lopetegui.

Real Madrid staat zevende in LaLiga en pakte slechts een punt uit de laatste vier competitieduels. Dinsdag werd Viktoria Plzen met 2-1 verslagen in de Champions League, maar volgens El Confidencial wilde voorzitter Florentino Pérez de trainer na die overwinning eigenlijk meteen ontslaan, uit onvrede over het spel. Lopetegui kan weinig met de berichtgeving en hekelt de wijze waarop zijn toekomst wordt gedramatiseerd.

"Ik verwacht dat ik gewoon kan blijven ademhalen, wat er ook gebeurt. We proberen zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht effectiever te worden voor wat een heel zware wedstrijd wordt. Wat jullie allemaal zeggen, helpt daar niet bij", aldus de oefenmeester, die ontkende dat er sprake is van een 'onomkeerbare situatie' bij Real Madrid. "Het is pas oktober. We hebben dit seizoen een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar de resultaten zaten niet altijd mee."

"Jullie kijken op een bepaalde manier naar het voetbal en wij op een andere manier", vervolgde Lopetegui. De constante vragen over het mogelijke einde van zijn trainerschap bleven hem irriteren. "Ik ben volledig gefocust en ik ga niet eens 0,01 procent van mijn energie verspillen aan het beantwoorden van zulke vragen. Jullie hebben het alleen maar over een crisis, omdat daarmee schijnbaar de kranten gevuld kunnen worden. Wij hebben daar niks aan."

Bezig met laden …