voetbalzone

Lopetegui verrast en laat aanvoerder Ramos achter in Madrid

Dominic Mostert01 okt 2018, 21:43
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2018, 21:43
Advertentie

Sergio Ramos is niet met de selectie van Real Madrid afgereisd naar Rusland voor het duel met CSKA Moskou van dinsdagavond. De aanvoerder is niet geschorst of geblesseerd, maar krijgt rust van trainer Julen Lopetegui. Ramos miste dit seizoen nog geen minuut in officiële wedstrijden en de oefenmeester denkt dat hij behoefte heeft aan een wedstrijd vrijaf.

"Ramos is er niet bij omdat hij dit seizoen circa 120 minuten meer heeft gespeeld dan zijn ploeggenoten", legt Lopetegui uit op de persconferentie in Moskou. "Dit is een goed moment en ik denk dat zijn hamstrings me dankbaar zullen zijn. "We zien dit seizoen als een marathon en we hebben oog voor het grotere geheel. Een andere speler kan op zijn positie spelen. Dit is mijn werk: zulke beslissingen nemen."

Real boekte in de eerste Champions League-wedstrijd een 3-0 zeg op AS Roma, maar in LaLiga is de club minder in vorm. Na een 3-0 nederlaag bij Sevilla volgde zaterdag een 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid. Lopetegui ziet echter genoeg aanknopingspunten na de remise tegen de stadsgenoot. Hij spreekt evenwel van een 'heel zware wedstrijd tegen een sterke tegenstander'.

"Wij hadden één dag minder om ons voor te bereiden op die wedstrijd. Over het geheel genomen was er genoeg om positief over te zijn", stelt de Spanjaard. "Natuurlijk ging niet alles goed, maar we toonden wel aan dat we spelers op de bank hebben die als invaller een goede indruk kunnen maken. Helaas konden we geen goal maken."

Bezig met laden …