voetbalzone

Lot van Dingsdag en Ogararu bij FC Sion in handen van CAS

Erik van Dam12 jul 2010, 11:26
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2010, 11:26
Advertentie

Michael Dingsdag en George Ogarau moeten nog even afwachten of zij definitief aan de slag kunnen bij FC Sion uit Zwitserland. Volgens Voetbal International willen zowel de spelers als de club graag een verbintenis aangaan, maar kan een oude zaak nog roet in het eten gooien. FC Sion kampt namelijk nog met een transferverbod van wereldvoetbalbond FIFA.

/

Dingsdag (27) meldde zich recentelijk in het Alpenland, nadat hij diende te vertrekken bij SC Heerenveen. De verdediger, die in Nederland ook uitkwam voor Vitesse, stond in de basis tijdens het oefenduel met Benfica. FC Sion trok daarin aan het langste eind (2-1). Ook collega-verdediger Ogararu (30), die niet meer gewenst was bij Ajax, begon in de basis tegen de Portugezen.

De FIFA verbood de Zwitsers enige tijd geleden tot het doen van transfers; er werden namelijk onregelmatigheden aangetoond bij de overgang van de Egyptische keeper Essam El-Hadary in 2008. Tegen deze sanctie loopt een beroep bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS). Totdat de uitspraak gedaan is, zitten Dingsdag en Ogararu nog in de wachtkamer.

Bezig met laden …