voetbalzone

Loting FA Cup: Leeds United naar Manchester, Arsenal treft Blackburn

Bart Kruyt27 jan 2013, 18:36
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2013, 18:36
Advertentie

Oldham Athletic zorgde zondag voor een daverende verrassing, door Liverpool met 3-2 te verslaan in de FA Cup. De derdeklasser gaat in de volgende ronde proberen om ook die andere club uit Liverpool te kloppen, want Oldham werd tijdens de loting gekoppeld aan Everton. De werkgever van John Heitinga schakelde zaterdagmiddag Bolton Wanderers uit.

Leeds United stuntte met een zege op Tottenham Hotspur en speelt in de volgende ronde tegen landskampioen Manchester City, terwijl Manchester United het opneemt tegen Reading. Chelsea moet nog op herhaling tegen Brentford, na een gelijkspel op zondagmiddag, en speelt tegen Middlesbrough als het in de volgende wedstrijd wel weet te winnen.

Arsenal, dat dit seizoen een einde hoopt te maken aan de lange periode zonder een prijs, neemt het in de volgende ronde in het eigen Emirates Stadium op tegen Blackburn Rovers. In de kwartfinales komen in ieder geval twee ploegen die niet in de Premier League spelen, doordat MK Dons aan Barnsley werd gekoppeld en Luton Town aan Millwall.

De volledige loting:

Huddersfield Town of Leicester City - Wigan Athletic
MK Dons - Barnsley
Oldham Athletic - Everton
Luton Town - Millwall
Arsenal - Blackburn Rovers
Manchester City - Leeds United
Manchester United - Reading
Middlesborough - Brentford of Chelsea

Bezig met laden …