voetbalzone

Loting FA Cup levert vroege herhaling van finale van 2018 op

Dominic Mostert28 jan 2019, 19:45
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2019, 19:45
Advertentie

Chelsea en Manchester United zijn maandagavond aan elkaar gekoppeld in de vijfde ronde van de FA Cup. Het duel is verreweg het meest interessante affiche in de zestiende finales; vorig jaar troffen beide clubs elkaar in de finale en won Chelsea met 1-0. De wedstrijden in de vijfde ronde worden afgewerkt tussen 15 en 18 februari.

Manchester City brengt een bezoek aan Middlesbrough of Newport County. De twee ploegen remiseerden in de vierde ronde met 1-1 en daarom moet er een replay aan te pas komen. Crystal Palace gaat op bezoek bij Doncaster Rovers, terwijl voor het Watford van onder meer Daryl Janmaat een uitwedstrijd tegen Portsmouth of Queens Park Rangers op het programma staat.

De twee andere Premier League-clubs in het toernooi zijn nog niet zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Als Wolverhampton Wanderers de replay tegen Shrewsbury Town wint, gaat het op bezoek bij Bristol City. Voor Jürgen Locadia en Davy Pröpper wacht met Brighton & Hove Albion een thuiswedstrijd tegen Derby County, mits de club doorbekert na de eerdere 0-0 tegen West Bromwich Albion.

De volledige loting:
Bristol City - Shrewsbury Town/Wolverhampton Wanderers
AFC Wimbledon - Millwall
Doncaster Rovers - Crystal Palace
Middlesbrough/Newport County - Manchester City
Chelsea - Manchester United
Swansea City - Barnet/Brentford
Portsmouth/Queens Park Rangers - Watford
Brighton & Hove Albion/West Bromwich Albion - Derby County

Bezig met laden …