voetbalzone

Loting voor derde ronde FA Cup levert absoluut topaffiche op

Thijs Post08 dec 2013, 16:35
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 16:35
Advertentie

Voetbalfans in Engeland kijken altijd met smart uit naar de loting voor de derde ronde van de FA Cup. Het is het moment dat de topploegen instromen in het toernooi en dat levert regelmatig mooie derby’s op tussen clubs die elkaar in competitieverband niet zo vaak treffen. De loting leverde ook een absolute kraker op voor in het weekeinde van 4 en 5 januari 2014: Arsenal neemt het in eigen huis op tegen de Noord-Londense aartsrivaal Tottenham Hotspur.

Ook Manchester United treft een tegenstander uit de Premier League: de kwakkelende ploeg van manager David Moyes neemt het in eigen huis op tegen Swansea City. Voor Manchester City rolde er een uitwedstrijd uit de koker en wel tegen Blackburn Rovers, de huidige nummer dertien van de Championship.

Ook Chelsea treft een ploeg uit de Championship: José Mourinho en zijn mannen gaan op bezoek op Pride Park, waar Derby County de tegenstander is. Die ploeg, titelkandidaat op het tweede niveau, wordt getraind door ex-FC Twente-trainer Steve McClaren. Liverpool kende een gunstige loting. De ploeg van Brendan Rodgers komt op Anfield in actie tegen de winnaar van het duel tussen Oldham Athletic (League One, het derde niveau) en Mansfield Town (League Two, het vierde niveau).

Bezig met laden …