voetbalzone

Loting voor kwartfinales levert Arsenal ‘makkelijkste’ tegenstander op

Erik van Dam31 okt 2012, 23:15
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2012, 23:15
Advertentie
/

Arsenal boekte dinsdag een onvergetelijke en heroïsche 5-7 zege op Reading in de vierde ronde van de strijd om de Capitol One Cup. The Gunners zagen een dag later hoe het lot hen in de kwartfinales koppelde aan de op papier eenvoudigste tegenstander: Bradford City. Arsenal slaagde erin de nodige Premier League-clubs te ontlopen.

Bradford staat momenteel vijfde in de League Two, het vierde niveau in Engeland. Er liggen dan ook volop kansen voor Arsenal om door te dringen tot de halve eindstrijd. Voor Bradford, dat in de vierde ronde te sterk was voor Wigan Athletic, is het anderzijds een fraaie kans nog eens te stunten tegen een veel hoger aangeslagen partij.

Leeds United en Chelsea werden ook aan elkaar gekoppeld in de kwartfinales: the Whites en the Blues treffen elkaar in de derde week van december: iets later dan de rest, omdat het actief zal zijn op het WK voor clubs. Swansea City en Middlesbrough kruisen dan ook de degens, net als Norwich City en Aston Villa. Voor Villa-trainer Paul Lambert wordt het duel een weerzien met zijn vorige club.

Loting kwartfinales Capitol One Cup:

Leeds United - Chelsea

Swansea City - Middlesbrough

Norwich City - Aston Villa

Bradford City - Arsenal

Bezig met laden …