voetbalzone

Loting zorgt voor reprise van FA Cup-finale; Man United treft dreumes

Gijs Freriks08 dec 2014, 19:45
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2014, 19:45
Advertentie

Er kwam afgelopen seizoen na negen jaar een einde aan de prijzendroogte van Arsenal. De Londenaren wonnen de finale van de FA Cup na verlenging van Hull City (3-2), maar the Tigers krijgen begin januari de kans om wraak te nemen. Arsenal en Hull zijn maandagavond namelijk aan elkaar gekoppeld voor de derde ronde van de beker. Dat duel wordt gespeeld in het Emirates Stadium.

voetbalzone

Curtis Davies, verdediger van Hull, liet in een reactie aan de BBC weten een ‘goede wedstrijd’ te willen spelen tegen het team van manager Arsène Wenger: “Dit was voorbestemd, zo lijkt het. Alan Shearer, je wordt bedankt”, knipoogde Davies naar de oud-topspits, die de loting verzorgde. Coach Steve Bruce zei: “Een opmerkelijke loting, het kwam bij mij aan als een shock. Maar laten we hopen dat het net zo’n leuke pot wordt als de finale van vorig seizoen.”

Regerend landskampioen Manchester City neemt het in eigen huis op tegen Sheffield Wednesday, terwijl de huidige koploper Chelsea Watford treft. Het Manchester United van Louis van Gaal gaat op bezoek bij de winnaar van het duel tussen Accrington Stanley en Yeovil Town en Southampton, dat getraind wordt door Ronald Koeman, is gekoppeld aan Ipswich Town. De finale van de FA Cup wordt op 30 mei gespeeld op Wembley in Londen.

Bezig met laden …