voetbalzone

Louis van Gaal maakt opstelling bekend van Oranje tegen Montenegro

Jeroen van Poppel13 nov 2021, 17:46
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2021, 17:46
Advertentie

Louis van Gaal heeft de opstelling van Oranje bekendgemaakt voor het WK-kwalificatieduel in Montenegro. De bondscoach kiest zoals verwacht voor Donyell Malen als vervanger van Steven Berghuis als rechtsbuiten. Arnaut Danjuma neemt de linksbuitenpositie in. De wedstrijd begint om 20.45 uur in Podgorica. Bij een zege op Montenegro plaatst Oranje zich voor het WK in Qatar, daar Noorwegen eerder op de avond niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Letland.

Van Gaal houdt voor het overige vast aan de negen spelers die ook al startten in de laatste wedstrijd tegen Gibraltar (6-0 winst). Dat betekent dat Justin Bijlow de voorkeur onder de lat behoudt boven Jasper Cillessen, die werd opgeroepen na de afmelding van Joël Drommel. Centraal achterin behoudt Stefan de Vrij zijn basisplek, waardoor Matthijs de Ligt op de bank begint. Denzel Dumfries en Daley Blind bekleden de backposities, terwijl aanvoerder Virgil van Dijk naast De Vrij staat.

Ook op het middenveld verandert er niets. Frenkie de Jong moet daarop de controle bewaken, met Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen als offensief ingestelde middenvelders daaromheen. Links voorin krijgt Danjuma de voorkeur boven Noa Lang, die tegen Gibraltar nog startte. Memphis Depay is opnieuw de centrumspits, terwijl Malen dus op rechts begint. Laatstgenoemde viel tegen Gibraltar op die plek in en scoorde toen. Marten de Roon valt buiten de wedstrijdselectie en zit op de tribune.

Oranje staat bovenaan in Groep G en heeft aan een overwinning in Podgorica genoeg om zich te plaatsen voor het WK, aangezien Noorwegen eerder op de avond punten liet liggen tegen Letland (0-0). De Noren verspeelden daarmee tevens de tweede plaats aan Turkije, dat met 6-0 won van Gibraltar. Nederland heeft nu een punt voorsprong op beide achtervolgers met nog twee duels te gaan. Virgil van Dijk, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Steven Bergwijn en Donyell Malen staan op scherp en zijn dinsdag tegen Noorwegen geschorst als zij tegen Montenegro tegen een gele kaart aanlopen.

Opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Klaassen, De Jong; Malen, Depay, Danjuma

Bezig met laden …