voetbalzone

Lovende Bosz: 'Hij had ook de eerste de beste spits kunnen pakken'

Daniel Cabot Kerkdijk12 aug 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2016, 07:00
Advertentie
/

Marc Overmars kreeg na het vertrek van Arek Milik veel kritiek over zich uitgestort. De uitgaande transfer van 32 miljoen euro heeft de financiële positie van Ajax versterkt, maar de directeur spelersbeleid werd vervolgens verweten dat hij niet tijdig een opvolger haalde. Nu staat Bertrand Traoré van Chelsea op het punt om gehuurd te worden.

Peter Bosz vond het grappig om alle meningen over Overmars te lezen. "Ik vind dat hij dit heel knap heeft gedaan”, complimenteert de trainer de directeur in De Telegraaf. Overmars werd verweten dat hij bijvoorbeeld niet slagvaardig was en te beroerd was om geld uit te geven. "Daarom vond ik het mooi achter de schermen mee te kijken en mijn mond te houden, terwijl ik juist wist hoe druk Marc met deze transfer is geweest", zo stelt Bosz.

Ten tijde van de kritiek was Overmars volgens Bosz al bezig met de komst van een spits. "Dus dat is wel grappig." De oefenmeester snapt ook wel dat de supporters graag direct het nieuws over een vervanger van Milik hadden willen lezen. "Maar als Marc van de kritiek af had willen zijn, had hij de eerste de beste spits die misschien nog wel een grote naam was ook, moeten pakken. Los van: past het? Is dit wel de juiste keuze voor Ajax? Maar hij durfde toch te wachten en echt zorgvuldig te werk te gaan.”

Bezig met laden …